Tripod Headstand!

15.11.2017

Japp, idag så fick de allt till det....och kunde stå i Three point headstand/Elefanten.

Allihopa! Tyvärr hann jag inte ta någon bild, av eleverna, för i början orkar man ju inte stå så länge i taget. Men de kom upp och de stod....så det så! De fick ha en vägg bakom sig för att våga göra det, och det kan man ha tills man hittat tekniken och får den att sitta! Samt ökar sin styrka i att hålla balansen, så man inte slår över och slår sig illa.....sedan går man vidare med att stå mitt på golvet. Tills man så småningom kan stå mitt på golvet med fötterna upp mot taket....

Jag är Väldigt imponerad av mina elever faktiskt.......ingen hade tränat hemma, och förra veckans klass var inställd, en hade ont i ryggen, så hon skulle nog inte klara detta.......Ja ursäkterna var många innan......Men Allihopa stod en stund och kände sig Väldigt nöjda efteråt!

Och den där ryggen gjorde inte så ont när vi väl mjukat upp oss....hon sa själv det efteråt, att rörelse är det enda som hjälper, och det stämmer, blir man sittandes så blir man ännu mer stel, och får mer ont!

Det är Bra att utmana sig själv! Mycket sitter faktiskt mellan öronen! I någon sorts rädsla, för att göra nya saker. men när man väl kommit in i en pose som man tycker ser svår ut, LYCKAS helt enkelt, så fylls man av en sådan Glädje att man "Kunde" trots allt! 

Stor applåd till Er alla...ni var så duktiga idag. Hittade tricket/tekniken med er kropp, och övervann er rädsla, framför allt! 

Styrkan att Göra det är ju det vi övat oss fram till, under de klasser vi haft innan ;)

Nu tränar vi vidare och blir starkare och kan stå längre och längre stunder!