Ny termin lite nytt i programmet!

21.01.2017

Ja nu när vi går in i en ny termin så tänkte jag att vi skall börja utveckla programmet lite, också! 

Det känns ju inte så kul för dem som varit med lite, att göra samma saker varje gång. Så jag tänkte att nu har vi strävat Framåt hela förra terminen....försökt att komma ner och nudda tårna, framåtböj i sittande etc

Nu är det dags att börja sträva bakåt också. Om nu ett bakåtsträvande kan vara något positivt...Ja, inom yogan så är det ju det. Dels för att man alltid skall sträva efter en balans. Böjer man sig åt höger så skall man böja sig åt vänster, så båda sidor av kroppen får sig en "duvning". 

Då blir det ju helt naturligt att böjer man sig framåt så skall man även böja sig bakåt! Så nu har vi kommit till det. Bland annat har jag väntat lite då man behöver förbereda sig lite, en framåt böj är ju en mer narturlig rörelse för kroppen. I bakåt böjen så behöver man lite stöd av sina magmuskler, och att man kommit en liten bit med att sträcka framsida lår och ljumske, för att ens kunna utföra de övningar som vi nu skall nosa på! Och har ni fuskat med Båten , Kobran och Duvan, så är det dags att ligga i hårdträning hemma ;)

Men bli nu inte rädda....allt får ta sin tid och vi börjar mycket försiktigt! Vi jobbar med motsträviga kroppar...åtminstonde jag! Men jag lovar att i slutet av terminen kommer de flesta som kommer regelbundet på träningarna , samt övar på lite hemma också mellan klasserna.....att kunna göra en perfekt "Kamel"

Väl mött och välbemött på mattan Ondsdagar kl 19.15 / Namaste

"Kamelen" är en klassisk bakåt böjning
"Kamelen" är en klassisk bakåt böjning