Effekten av yoga......

28.09.2017

Fick en fråga från en av mina elever....Hon upplever att hon får ett "narkolepsi" liknande tillstånd mitt under klassen.....Dvs börjar gäspa och känner sig som hon skall somna stående på plats.

Yogan tar ju där den behöver ta, när man skapar ett bättre flöde i kroppen både cirkulationsmässigt och energimässigt.

Det är inte alls ovanligt att människor som tillvardags spänner sig omedvetet, och har stora krav på sig själva, Blir just väldigt trötta i början. Kroppen och sinnet får liksom kommit till ro, och då känner man Av hur trött man egentligen är!

Över tid så kan det förändras, att man istället får en enorm energi efter en klass...för att en annan gång bli lika trött igen. Vi har ju inte samma förutsättningar varje gång, och allt eftersom livet rullar på så får man olika reaktioner från kroppen.

Så det är bara att tänka som så .....Att just Detta var vad jag behövde idag! 

Jag har dagar när jag gör yoga och blir så pigg så energin bubblar som "sockerdricka" i kroppen....andra gånger kan jag bli så trött så jag bara vill lägga mig och sova, NU!

Inte alltid kan man förutse vad som kommer att ske just idag, men jag har lärt mig att ta det med ro, och just tänka "aha detta var vad Jag behövde just nu"

Reaktionen man får av yoga är alltså inget man kan styra med viljekraft utan är Helt upp till kroppen.....och det är väl det man måste acceptera att man inte har full kontroll på allt....och ju mer kontrollfreak man är ju mer kan man bli överraskad när kroppen plötsligt bestämmer själv hur den vill känna och reagera....Men det är ju Däri som effekten av yogan finns. Att både kroppen och sinnet får vara i fokus, och man kopplar bort hjärnan som ibland tvingar både kroppen och sinnet till saker de inte alls mår bra av.

Vi lever i en tillvaro, där vi går på högvarv hela tiden......Vårt moderna samhälle kräver det och det är inget konstigt alls...tycker vi. Men våra kroppar och sinnen Behöver en time out av och till för att vi inte skall bränna vårt ljus i båda ändarna. Då är yoga och ens stunds meditation ett utmärkt redskap! För att få en välbehövlig vila...och ett sätt att fylla på energi helt enkelt. Att kroppen och sinnet, i den processen ibland reagerar med att visa hur trött de egentligen är....är snarare ett sundhetstecken! Och en del av deras sätt att själv heala sig.

Ju mer man accepterar det, ju mer kommer kroppen och sinnet att fungera på topp när de Behöver det! Det är deras gåva tillbaka till oss när vi lyssnar även på dem, och inte kör i fullfräs rakt in i kaklet, ständigt och jämt!

Namaste