Då var vi igång ordentligt!

22.09.2017

Hösten är på ingång och vi är igång ordentligt med klasserna!

Lite fler har hitta till oss, och gruppen utökas sakta sakta... I onsdags hade vi en journalist från Fibromyalgi Nytt som gäst hos oss....som dels ville skriva om Mig och hur jag tänker runt att ha kronisk värk, men ändå träna för att må så Bra man kan må. Och prova på en klass!

Jag fick berätta om hur jag tänker runt..... stilla sittande som förvärrar värken, och hur viktigt det är att just när man har kronisk värk att hitta ett sätt att förbättra livskvalitén.

Skillnaden mellan den friska värken....som alla får om de börjar träna oavsett om de har värkproblematik eller inte, Träningsvärk mao...och den Sjuka värken som man inte vill trigga igång! Och Vikten av att Se skillnaden på Frisk och sjukvärk!

Men att just träningsvärk inte är ett kvitto på att man gjort bra ifrån sig, under träningen...utan mer en indikation på att man kanske tagit i lite för mycket, och varit Lite för Överentusiastisk! Man Skall känna att man Gjort något, men man skall inte ha värk eller få svårt att röra sig efteråt.

Väcka kroppen sakta och mjukt och får den att Arbeta För en Inte mot en! då har man lyckats med att finna en balans i det man gör, för att öka livsglädjen och livskvalitén på sikt! Och på sikt faktiskt ha en möjlighet att bli rätt besvärsfri!

Just när man har ständig värk är det Extra viktigt att väcka kroppen försiktigt...så man inte triggar igång den Sjuka värken.

Och det är ju det jag brinner för att få folk att älska sin kropp istället för att se den som ett gissel, som bara motarbetar dem, och deras viljan att leva ett gott liv.

Alla kan träna.....det gäller Bara att hitta Rätt nivå, och glädjen i att göra det. Själv så mår jag oförskämt bra av att göra just yoga, och har sällan eller aldrig några värk skov längre...men fuskar jag så kommer de som ett brev på posten!

Jag har tom kunnat börja styrketräna på gym, med samma tänk....att väcka kropen sakta och mjukt.....och att det skall kännas att jag varit Där...Men jag skall inte ha träningsvärk efteråt, så jag inte kan röra mig obehindrat på flera dagar!

Har provat det förr, men då blev det änna inget bra alls! Vet inte hur många Dyra träningskort jag fått betala för utan att kunna gå dit! Men plötsligt efter yoga träningen ett längre tag så går det alldeles utmärkt! Om jag bara är noga med att just lägga mig på den nivån som jag klarar.

Och det Har gett resultat....jag har blivit starkare och klarar mer, piggare och hittat en euforisk glädje i att träna med vikt motstånd!

Och det har gjort att jag faktiskt kommer längre och längre i min yogaträning också....och kan börja göra saker jag inte ens trodde var möjliga.....och jag slipper att vara Stel och ha ont!

En elev berättade för mig igår att hon inte längre har så ont i sina knän.....och Det gör både mig och  Henne glad!

Och en arbetskamrat kom och sa om en av mina andra yogisar att...."Jag har Hört att du gör Underverk med NN, hon mår Så mycket bättre sedan hon började yoga hos dig"

Sådant Värmer...för då har jag nått Ut med mitt budskap! Och fått människor att hitta livskvalité och en metod som får dem att Inte ha ständig värk och muskelspänningar!

Det gör mig Euforiskt Glad att få dela den resan med dem...för själva jobbet Gör de själva, jag bara ger tips och en viss vägledning

Och det ger ett kvitto på att mitt tänk verkligen fungerar i Verkligheten.....och inte bara är något som fungerar för mig själv alltså......